Peter van Dam,James C. Kennedy,Friso Wielenga,Peter /'s Achter de zuilen (Dutch Edition) PDF

By Peter van Dam,James C. Kennedy,Friso Wielenga,Peter / Kennedy, James / Wielenga, Friso van Dam

ISBN-10: 9089646809

ISBN-13: 9789089646804

Sporten, naar institution en trouwen met iemand van je eigen kerk: na de Tweede Wereldoorlog used to be dat toch de norm in Nederland? Volgens de heersende opvatting zat religie aanvankelijk in het keurslijf van de zuilen. De roerige jaren zestig betekenden automatisch het einde van religie in Nederland, een periode waarin ‘ontzuiling’ en ‘secularisatie’ godsdienst hardhandig van de kaart veegden.

Achter de zuilen rekent af met dit eenzijdige verhaal en gaat op zoek naar een genuanceerder beeld van de rol van religie in naoorlogs Nederland. Religie blijkt een veelzijdige issue, die zich niet in 'zuilen' laat vangen en in steeds weer nieuwe vormen verschijnt. Kerken en gelovigen vonden in het naoorlogse Nederland nieuwe invullingen van persoonlijk geloof en gedeelde beleving. Burgers richtten eigen organisaties op om hun overtuiging in maatschappij en politiek uit te dragen.

Wie achter de zuilen kijkt, ziet: religie bleef altijd een belangrijke bron van bezieling en conflicten. Zo biedt deze bundel een frisse kijk op de rol van religie in naoorlogs Nederland. De auteurs zijn gerenommeerde en vernieuwende wetenschappers die het belang van religie niet alleen in kerken, maar ook in maatschappelijke organisaties en in de politiek onderzoeken.

Show description

Read Online or Download Achter de zuilen (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Download e-book for kindle: Een patient met ADHD: In de huisartspraktijk (Dutch Edition) by F. Kat,M. Beenackers

ADHD wordt vaak geassocieerd met een stoornis die alleen bij kinderen voorkomt, en met identify het drukke gedrag wordt als typerend gezien. ADHD komt echter bij 1-2 % van de volwassenen in de algemene bevolking voor. Dat betekent dat er in een gemiddelde huisartsenpraktijk van 2400 patienten minimaal 24-48 volwassen patienten met ADHD zullen zijn.

Download e-book for kindle: Ontketen je brein (Dutch Edition) by Theo Compernolle,Peter van Huizen

Een absolute mustread voor iedereen die meer uit zijn brein wil halen! Altijd on-line en bereikbaar zijn, multitasken, negatieve pressure, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen. .. Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met nefaste gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid.

New PDF release: Waarheid of fictie? (Dutch Edition)

Hugo used to be een volbloedverteller en had twee jaar echt gezocht naar het geheim van Saunière. Twee jaar van zijn leven opgeofferd om te zoeken naar iets waarvan hij dacht dat het de wereld, de gelovige katholieke wereld dan toch, op zijn kop zou zetten. Sommigen zullen hem gek verklaren, anderen dan weer niet, die keuze is aan de lezer.

De vierde dag (Dutch Edition) by Sarah Lotz,Dennis Keesmaat PDF

Drie dagen lang genieten honderden mensen van een tropische cruiseaan boord van the attractive Dreamer. Op de vierde dag valt het schipmidden op zee stil. Er is geen elektriciteit, en radio en telefoon doen hetniet meer. Er is geen enkele manier om hulp te vragen, maar iedereengaat ervan uit dat er snel reddingswerkers ter plaatse zullen zijn.

Extra info for Achter de zuilen (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Achter de zuilen (Dutch Edition) by Peter van Dam,James C. Kennedy,Friso Wielenga,Peter / Kennedy, James / Wielenga, Friso van Dam


by David
4.1

Rated 4.58 of 5 – based on 8 votes