Download e-book for kindle: '14 -'18 in 100 dagen (Dutch Edition) by Mark De Geest

By Mark De Geest

ISBN-10: 9022332373

ISBN-13: 9789022332375

'14-'18 in a hundred dagen overspant de hele duur van de Grote Oorlog en biedt een helder inzicht in de influence ervan op onze samenleving. Elk van de honderd hoofdstukken vertrekt van een welbepaalde gebeurtenis op een bepaalde dag en plaatst die in haar context: hoe kon het zover komen, en wat gebeurde er achteraf ? De grote oorlogsfeiten komen aan bod, zoals de aanslag op kroonprins Frans-Ferdinand, de model van Leuven, de inundatie van de IJzervlakte en de wapenstilstand in Compiègne. Maar het boek vertelt ook de persoonlijke verhalen van soldaten die sneuvelden, van burgers die zich verzetten tegen de Duitsers of van mensen die wegens spionage werden geëxecuteerd. Ook gewaagde militaire operaties en nieuwigheden op het slagveld (gas, vliegtuigen, tanks...) worden belicht.

Show description

Read or Download '14 -'18 in 100 dagen (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks_1 books

Download PDF by Renate Dorrestein: Een sterke man (Dutch Edition)

Wanneer de Nederlandse beeldhouwster Barbara Vrijman wordt uitgenodigd om zes weken naar de befaamde Ierse kunstenaarswerkplaats Kerrimagannagh te komen, is zij vereerd en opgetogen. Kerrimagannagh staat bekend om de creatieve metamorfose die de kunstenaars er doormaken. Maar eenmaal ter plaatse bekruipt Barbara het gevoel dat zij vooral is geïnviteerd om een vitale rol te spelen in de ‘natuurlijke processen van Kerrimagannagh’, die ten doel hebben de gasten hun eigen identiteit te laten opgeven.

New PDF release: Wij uit Bolderburen (Dutch Edition)

Al staan er maar drie huizen, toch is Bolderburen het fijnste dorp van de wereld. wish er wonen zes kinderen, dus er is altijd iemand om mee te spelen. Bolderburen is ook zo leuk omdat er altijd wat te doen is: schatten zoeken, een hut bouwen of zwemmen in de beek. .. Daar zou iedereen wel willen wonen!

Download e-book for kindle: De aanval op de redelijkheid (Dutch Edition) by Al Gore,Jeroen De Keyser,Leen Van Den Broucke,David Orthel

'Vernietigend en uiterst precies,' Publishers Weekly2017-editieMet De aanval op de redelijkheid schreef Al Gore een vooruitziend en krachtig show up over de essentiële rol van de rede en het heldere denken in een gezonde democratie. In de afgelopen tien jaar zijn Gore's zorgen over de Amerikaanse democratie alleen maar groter geworden.

Read e-book online De witte route: Corruptie - Cocaine - Verleidung en PDF

F. Th. van Egeren (1952), afkomstig uit Zwanenburg werd geboren in Halfweg. Hij heeft na de mulo en havo Bouwkunde gestudeerd aan de HTS. Hij is gehuwd en vader van drie kinderen uit een eerder huwelijk. F. Th. van Egeren vertelt in zijn debuut De witte direction - gebaseerd op ware gebeurtenissen- over de course die de cocaïne volgt van producenten naar afnemers.

Extra info for '14 -'18 in 100 dagen (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

'14 -'18 in 100 dagen (Dutch Edition) by Mark De Geest


by Kenneth
4.0

Rated 4.35 of 5 – based on 17 votes